Αύξηση επισκεπτών στο οργανωμένο κάμπινγκ

«Στροφή» στο οργανωμένο κάμπινγκ καταγράφεται στην Ελλάδα χρόνο με το χρόνο. Πρόκειται για μια εξαιρετική εναλλακτική λύση, για όσους θέλουν να απολαύσουν με πιο αυθεντικό τρόπο τη φύση. Συνάμα, όμως, το κάμπινγκ αποτελεί και μια οικονομική λύση, ιδανική όχι μόνο για παρέες, αλλά και για οικογένειες.

Το ίδιο το κλίμα της Ελλάδας βέβαια, αλλά και το άπλετο φως, βοηθάει ιδιαίτερα αυτούς που επιλέγουν το συγκεκριμένο είδος διακοπών.

Το κάμπινγκ είναι εξαιρετική επιλογή για οικογένειες με παιδιά, τα οποία θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τη φύση, κάνοντας διακοπές. Τα παιδιά εξοικειώνονται με το περιβάλλον, μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά μέσα σ’ αυτό και κυρίως μαθαίνουν να το σέβονται.

Αύξηση και στην Ευρώπη

Μάλιστα, η αυξητική αυτή τάση που καταγράφεται στην Ελλάδα σε οργανωμένα κάμπινγκ, φαίνεται ότι ακολουθεί τη γενικότερη τάση που ισχύει και στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναλυτές του χώρου, το κάμπινγκ κερδίζει σταδιακά έδαφος στις νεότερες γενιές, κάτι που εν μέρει οφείλεται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που έχουν κάνει μόδα το κάμπινγκ, μέσα από την προβολή ανάλογων εμπειριών.

Η γενικότερη τάση που θέλει τους νέους να έρχονται πιο κοντά στην ύπαιθρο, αλλά και η ανάπτυξη του λεγόμενου τουρισμού περιπέτειας, όπως το ράφτινγκ, το τρέκινγκ, η ορειβασία, είναι παράγοντες που ευνοούν τα οργανωμένα κάμπινγκ.

Μάλιστα, οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό το είδος των τουριστικών καταλυμάτων, ενδιαφέρονται για να ενισχύσουν τη δική τους επιχείρηση με ακόμη περισσότερες παροχές ή δραστηριότητες.

Οικονομική επιλογή

Αλλά, αυτό που οδηγεί ολοένα και περισσότερους στο οργανωμένο κάμπινγκ είναι το γεγονός ότι αποτελούν μια εξαιρετικά οικονομική επιλογή για διακοπές, πόσο μάλλον σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης.

Το πιο μεγάλο έξοδο που αφορά το κάμπινγκ αφορά την προμήθεια του κατάλληλου και καθ’ όλα απαραίτητου εξοπλισμού, από τις σκηνές μέχρι και τα sleeping bag. Για όσους, βέβαια, ενδιαφέρονται, υπάρχουν και εταιρίες που προχωρούν σε ενοικίαση αυτού του εξοπλισμού, για όσο διάστημα απαιτείται.