Βασικοί κανόνες επιβίωσης στο κάμπινγκ

Το κάμπινγκ συνιστά μια αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία, γι’ αυτόν το λόγο άλλωστε έχει φανατικούς φίλους αλλά και… ορκισμένους εχθρούς. Για να μην ανήκετε στους δεύτερους, σημειώστε τις παρακάτω συμβουλές για να απολαύσετε ξέγνοιαστα το κάμπινγκ.

1. Συμφιλιωθείτε με τα όριά σας

Το κάμπινγκ απαιτεί πειθαρχία και συνεργασία. Δεν θα ζήσετε βέβαια σαν ασκητές, αλλά πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι οφείλετε να κάνετε συνετή χρήση των διαθέσιμων πόρων και να υπολογίζετε τις ανάγκες των άλλων. Κατά τη διάρκεια του κάμπινγκ (περισσότερο του ελεύθερου) είναι πιθανόν να δοκιμάσετε τις αντοχές σας. Αν ωστόσο μάθετε να αντεπεξέρχεστε στις ανάγκες επιβίωσης με λιγοστά μέσα, τότε μέσα από αυτό το μικρό… crash test, θα έχετε έρθει πιο κοντά στην ευτυχία.

2. Αποδεχτείτε πως… παίζετε στο “γήπεδο” της φύσης

Η φύση στο κάμπινγκ έχει τον πρώτο και κύριο λόγο. Φυσικά θα σας ξυπνήσει ο ήλιος από πολύ πρωί, είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν ανεπιθύμητα ζωύφια στη σκηνή σας και πως στην αρχή ίσως και να σας αποσπά τη γαλήνη του ύπνου camping ο παφλασμός των κυμάτων. Σκεφτείτε, όμως, πως μέσα από το κάμπινγκ θα εναρμονιστείτε και εσείς με αυτή την οικολογική ισορροπία και στο τέλος θα κατανοήσετε πως αποτελείτε αναπόσπαστο κομμάτι της.

3. Προνοήστε και ενημερωθείτε από πριν για το κάμπινγκ

Πριν ξεκινήσετε φροντίστε να έχετε μάθει τον τύπο του κάμπινγκ, καθώς αν είναι οργανωμένο σίγουρα θα χρειαστείτε λιγότερες προμήθειες από ό,τι στο ελεύθερο. Σε κάθε περίπτωση, λειτουργήστε με γνώμονες την αυτάρκεια αλλά και την εξοικονόμηση. Προμηθευτείτε αξεσουάρ κάμπινγκ από έμπιστα και εξειδικευμένα καταστήματα, επενδύοντας στην άνεση αλλά και στη λειτουργικότητα. Για παράδειγμα, ασφαλώς τα μαγειρικά σκεύη είναι χρήσιμα, αλλά δεν είναι καθόλου λειτουργικά αν δεν αφήνουν χώρο στη σκηνή για τα sleeping bags.

4. Πάρτε τις σωστές προμήθειες

Το νερό είναι βασικό σε αυτή την περίπτωση, όπως και η ξηρά τροφή, ακόμα και αν δεν μαγειρεύετε μόνοι σας. Φακοί, εντομοαπωθητικά, φουσκωτά μαξιλάρια, τρόμπες, πασαλάκια και καρεκλάκια θα σας βγάζουν πάντα ασπροπρόσωπους σε ανύποπτες στιγμές.