Σίγουρα στην Ελλάδα του 2018 οι επιλογές στα πόδια κάθε Έλληνα ή Ευρωπαίου που επιθυμεί να απολαύσει την ελληνική φύση είναι απεριόριστες. Χιλιάδες καταλύματα σε κάθε βουνό, λοφίσκο, παραλία ή χωριό. Τι θα λέγατε όμως για κάτι διαφορετικό φέτος; Μιλάμε για ενοικίαση σκηνής και άλλου εξοπλισμού camping και βουρ … για θάλασσα!

Οι λάτρεις του camping θα το ερωτευτούν κι άλλο και οι αμφισβητίες θα καμφθούν

Πρώτα απ’ όλα να αναφέρουμε ότι το ελεύθερο camping απαγορεύεται πια σε πολλές περιοχές. Θα πρέπει να γίνει έλεγχος που μπορούμε να κατασκηνώσουμε. Συνεπώς, επόμενη κίνηση είναι να βρούμε οργανωμένα camping ή παραλίες όπου μπορούμε να στήσουμε σκηνή! Τρίτον, πάμε να νοικιάσουμε τον εξοπλισμό μας.

Πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα

Καλό είναι να τηλεφωνήσετε στο camping αν υπάρχουν διαθέσιμες σκηνές ή εξοπλισμός για τις μέρες που ζητάτε. Αν πάτε εκεί απευθείας, ρωτήστε και εξακριβώστε την ποιότητα της σκηνής/εξοπλισμού (π.χ. ψυγείο) κι αν είναι καθαρά. Επιπλέον, ελέγξτε αν οι σκηνές είναι κατάλληλες από πλευράς ραφής, τοποθεσίας (κοντά στη θάλασσα ή μια πάνω στην άλλη;), διαστάσεων κλπ. Αν σας ικανοποιούν όλ’ αυτά, τότε μπείτε μέσα!

Περιττό να πούμε ότι, το camping προϋποθέτει μεγάλη υπομονή και ανεκτικότητα σε κάθε είδους ενοχλήσεις (έντομα, υγρασία, υγιεινή, κ.ά.), οι οποίες ίσως χαλάσουν τη διάθεση σας. Ωστόσο, τα πλεονεκτήματα μιας κατασκήνωσης κοντά στη φύση, ειδικά με εξοπλισμό που βρήκατε/νοικιάσατε εκεί, υπερτερούν των όποιων αρνητικών. Η άμεση επαφή με τη φύση, την θάλασσα, τον καθαρό αέρα (ηλιόλουτρα, αερόλουτρα, αμμόλουτρα) σβήνει κάθε μόριο άγχους που συσσωρεύτηκε στην καθημερινότητα.

Δοκιμάστε το!

Η ενοικίαση εξοπλισμού για camping ώστε να απαλλαχτούμε από την αγορά, είναι λύση που προτείνεται σε όσους θέλουν να γευτούν μια μορφή εναλλακτικών διακοπών. Οργανωμένα camping παρέχουν σκηνές για ενοικίαση, αλλά ψάξτε ποια είναι. Όσον αφορά τα λοιπά, οι πιθανότητες είναι να έχετε, ίσως, τις πιο ρομαντικές και ελεύθερες διακοπές που κάνατε ποτέ! Το να κοιμάσαι κάτω από τ’ αστέρια και να βουτάς πρωί-πρωί σε μια θάλασσα «λάδι» σε στοιχειώνει για μια ζωή…