Η Ελλάδα αποτελεί την χώρα της πολυμορφίας και της απέραντης ομορφιάς. Συνδυάζει το γαλάζιο της θάλασσας με το πράσινο των δασών της, και τον πάντοτε φωτεινό και ηλιόλουστο ουρανό της.

Από την αρχαιότητα ακόμη αποτελούσε πόλο έλξης και αντιπροσώπευε τον πλούτο και την αφθονία, αλλά πέραν αυτού, οι αρχαίοι πατέρες έδιναν έμφαση και στην προσωπική κι εσωτερική καλλιέργεια. Νους υγιής εν σώματι υγιεί, έλεγαν και ως εκ τούτου δε μας κάνει εντύπωση που η Ελλάδα ήτανε και η μητέρα των Ολυμπιακών Αγώνων και, κατά κάποιο τρόπο, του αθλητισμού.

Ο αθλητισμός μέσα από τα χρόνια και την εξέλιξη της τεχνολογίας και των διαπολιτισμικών σχέσεων, έχει διευρυνθεί και πλέον όλο και περισσότερα αθλήματα κάνουν την εμφάνισή τους.

Πατροπαράδοτα, ο αθλητισμός στην Ελλάδα κινείται, σε γενικές γραμμές, γύρω από το ποδόσφαιρο, την καλαθόσφαιρα, τα θαλάσσια σπορ – όπως η ιστιοπλοΐα -, καθώς και την ποδηλασία. Πολλοί είναι, όμως, και οι πιο τολμηροί που επιλέγουν πιο extreme σπορ, όπως η ελεύθερη πτώση ή το καγιάκ.

Η μαγεία της Ελλάδας είναι πως τόσο το χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι, σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέγεις μέσα από αναρίθμητα αθλήματα, να δοκιμάζεις και να καταλήγεις, τελικά, σε αυτά που αγαπάς και θες να ακολουθήσεις, από τα πιο απλά και συνηθισμένα, μέχρι τα πιο δύσκολα και πολύπλοκα.

Ο αθλητισμός στην Ελλάδα ανέκαθεν υπήρξε τρόπος ζωής και είναι κάτι που συνεχίζει να υφίσταται, παρόλο που οι μικρότερες ηλικιακά ομάδες, τείνουν να επιλέγουν πιο σύγχρονα αθλήματα και να παρεκκλίνουν από τα παραδοσιακά, δίνοντας έτσι ώθηση στην άνθιση και την επανένταξη του αθλητισμού ως μια υγιή και απολύτως απαραίτητη καθημερινή συνήθεια.

Tο ευνοϊκό κλίμα, καθώς και η διαμόρφωση του ελληνικού εδάφους, επιτρέπουν σε όλους τους κατοίκους της χώρας να ακολουθήσουν τα αθλήματα που αγαπούν, όπου κι αν βρίσκονται, εφόσον τόσο οι παραλίες, όσο και οι λίμνες και οι ορεινές περιοχές βρίσκονται σε μικρή σχετικά απόσταση από τις μεγαλουπόλεις, γεγονός που ευνοεί την ανάπτυξη των διαφόρων αθλημάτων.