Η φύση στην Ελλάδα μας προσφέρει άπειρες δυνατότητες να την εξερευνήσουμε και να ζήσουμε μέσα σε αυτήν. Το κάμπινγκ είναι ένας υπέροχος και εναλλακτικός τρόπος τουρισμού που μας φέρνει πιο κοντά σε επαφή με τη φύση. Ας δούμε όμως τι θα χρειαστούμε έτσι ώστε οι διακοπές μας στο κάμπινγκ να αποτελέσουν μία αξέχαστη εμπειρία.

Σκηνή ή τροχόσπιτο;

Ιδού η απορία. Σίγουρα το τροχόσπιτο μας προσφέρει περισσότερες ανέσεις, όπως τηλεόραση, άνετο κρεβάτι και ιδιωτική τουαλέτα. Το κόστος όμως αγοράς ενός τροχόσπιτου κυμαίνεται από 3.000 ευρώ, μέχρι όσο μας επιτρέπουν τα οικονομικά μας. Η δυνατότητά του να έχει κανείς τροχόσπιτό του επιτρέπει μία άνετη διαμονή στην εξοχή και τον απαλλάσσει από το να κουβαλάει μέσα στο αυτοκίνητο τον υπόλοιπο εξοπλισμό που θα χρειαστεί για την παραμονή του στο κάμπινγκ. Στο πίσω μέρος του τροχόσπιτου μπορεί να κουβαλήσει επιπλέον εξοπλισμό όπως ποδήλατα ή οτιδήποτε άλλο του επιτρέπει η σχάρα οροφής του τροχόσπιτου. Με άλλα λόγια, επειδή το τροχόσπιτο αποτελεί ένα φορητό σπίτι, αυτό επιτρέπει να έχει περισσότερες δυνατότητες για μία άνετη διαμονή. Το κόστος παραμονής ενός τροχόσπιτου βέβαια σε ένα χώρο κάμπινγκ, σίγουρα ξεπερνάει σε κόστος της παραμονής με σκηνή. Πάντοτε, η όποια απόφαση είναι μία προσωπική υπόθεση.

Διαμονή σε κάμπινγκ με σκηνή

Εδώ ο επισκέπτης του κάμπινγκ καλείται να ζήσει πιο κοντά στη φύση και μακριά από τις ανέσεις ενός τροχόσπιτου. Βέβαια, η παραμονή στο κάμπινγκ ίσως να μην έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τη διαμονή σε ένα ξενοδοχείο, εάν προετοιμαστούμε όμως κατάλληλα. Ο εξοπλισμός που θα χρειαστούμε θα είναι σίγουρα περισσότερος από το αν μέναμε σε τροχόσπιτο. Έτσι λοιπόν θα χρειαστούμε φακούς για τη νύχτα, ή λάμπες με φιάλη σε γκαζάκι, στρώμα για να στρώσουμε στο έδαφος, κουζινικά σκεύη, και σίγουρα ένα μεγάλο πορτμπαγκάζ που θα μεταφέρουμε τη σκηνή μας και όλα τα υπόλοιπα πράγματα.

Πάντοτε πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι η παραμονή στη φύση, μας απομακρύνει από τις ανέσεις αλλά μας φέρνει πιο κοντά στη φύση.