Ισχυροί άνεμοι φυσούν στην Ελλάδα οχτώ μήνες το χρόνο. Οι αρχάριοι και έμπειροι αθλητές του kitesurfing είναι βέβαιο ότι θα βρουν ένα μέρος που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους, στα ελληνικά νησιά ή την ηπειρωτική Ελλάδα.

Το φυσικό περιβάλλον και οι άνεμοι της Ελλάδας ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις των kitesurfers. Από αμμώδεις παραλίες με μεγάλα κύματα, για όσους προτιμούν το wave, μέχρι γαλήνιες λιμνοθάλασσες με offshore ανέμους, ιδανικές για τα κόλπα και τους ελιγμούς του freestyle.

Με αυτά τα δεδομένα, η Ελλάδα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για kitesurfing παγκοσμίως.

Αν και σχετικά νέα, η ελληνική κοινότητα του kitesurfing αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό. Προς το παρόν αριθμεί περίπου 700 surfers.

Ένα από τα πιο δημοφιλή spots για τους surfers στην Ελλάδα, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας, είναι η Λούτσα. Η επίσημη ονομασία της είναι Αρτέμιδα και αποτελεί το ανατολικότερο μέρος της Αττικής. Απέχει περίπου 50 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Αθήνας, μέσω Αττικής Οδού.

Οι πρώτοι kitesurfers πέταξαν τους αετούς τους στη Λούτσα λίγο μετά την αλλαγή της χιλιετίας. Όταν τους είδαν για πρώτη φορά οι λουόμενοι στην περιοχή φώναξαν το Λιμενικό, νομίζοντας ότι κάποιοι αλεξιπτωτιστές είχαν παρασυρθεί από τον άνεμο και είχαν πέσει στην θάλασσα.

Αυτές οι εποχές φαίνονται τώρα πολύ μακρινές. Στα χρόνια που πέρασαν, το kitesurfing γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη και κέρδισε χιλιάδες φίλους.

Η Λούτσα όμως παραμένει ένα από τα αγαπημένα σημεία συγκέντρωσης των φίλων του αθλήματος. Είναι το μόνο σημείο εξάλλου, όπου μπορεί κάποιος να κάνει kitesurfing με βόρειους & βορειοδυτικούς ανέμους, που κυριαρχούν το καλοκαίρι. Οι αθλητές απογειώνουν τους αετούς τους από το ακρωτήριο Βελάνι, που συνήθως αναφέρεται ως Νησάκια, λόγω του ομώνυμου surf club που βρίσκεται εκεί.

Η παραλία είναι πολύ στενή. Καμία σχέση με την αρχέτυπη ελληνική παραλία με χρυσή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά που απεικονίζεται στις καρτ ποστάλ. Επίσης, στα πρώτα μέτρα έχει βράχια καλυμμένα με αχινούς. Αυτό σημαίνει ότι οι λουόμενοι την αποφεύγουν, κάτι θετικό για τους kitesurfers.