Ποια προνόμια απολαμβάνει ένα παιδί που πετά με αεροπλάνο;

Αναρωτιέστε αν είναι σωστή η επιλογή του αεροπλάνου ως μεταφορικού μέσου για ένα ταξίδι παρέα με το παιδί σας; Ας δούμε ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου ταξιδιού.

1. Εκπτώσεις στα βρεφικά-παιδικά εισιτήρια

H πλειονότητα των εταιρειών διαθέτει σημαντικές εκπτώσεις (από 50%) στα παιδικά εισιτήρια, ενώ τα βρέφη απαλλάσσονται πολλές φορές εξ ολοκλήρου. Οι εκπτώσεις ισχύουν για συγκεκριμένες θέσεις (π.χ. οικονομική θέση) και ειδικά για το αεροπλάνο, τα μηδενικά εισιτήρια προϋποθέτουν να κρατάτε το μωρό σας αγκαλιά. Αν και δελεαστική η προσφορά, θα διαπιστώσετε πως ένα μωρό νιώθει μεγαλύτερη ανασφάλεια στις αναταράξεις όταν είναι στα χέρια, από ό,τι στο ειδικά σχεδιασμένο κάθισμα.

2. Δωρεάν αποσκευές και ελαστικότητα στον περιορισμό των χειραποσκευών

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες νερώνουν το κρασί τους σε ό,τι αφορά τον όγκο και το πλήθος των χειραποσκευών που θα πάρετε μαζί σας στην καμπίνα. Φυσικά προϋπόθεση είναι η χειραποσκευή να περιλαμβάνει είδη πρώτης ανάγκης για το μωρό, όπως το φαγητό του, το γάλα του (υπάρχει και εδώ ελαστικότητα στον περιορισμό του όγκου των υγρών) και τα απαραίτητα για την υγιεινή του, αλλά και μέσα απαραίτητα για τη μετακίνησή του όπως το καρότσι.

3. Αναμνηστικά δωράκια και δημιουργική απασχόληση

Από lounges αναμονής με παιδικά προγράμματα, αυτοκόλλητα, κονκάρδες, memory games μέχρι ξυλομπογιές, quiz με αεροπορικές ερωτήσεις και ειδικά σχεδιασμένα apps για παιδιά (χωρίς διαφημίσεις μάλιστα!), αρκετές αεροπορικές εταιρείες βλέπουν σοβαρά το θέμα της απασχόλησης των παιδιών πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ένα χαρούμενο παιδί συνεπάγεται ένα ευχάριστο ταξίδι για γονείς αλλά και… συνεπιβάτες!

4. Ειδικά μενού και amenities υγιεινής

Τα μενού των περισσότερων εταιρειών προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες γαστρονομικές ανάγκες βρεφών και παιδιών, γι’ αυτό δίνεται η δυνατότητα να προπαραγγείλετε μία μέρα πριν την πτήση το επιθυμητό μενού. Κατά την πτήση μπορείτε να θερμάνετε το δικό σας φαγητό ή το γάλα με τη βοήθεια του πάντα πρόθυμου προσωπικού. Τέλος, στο μπάνιο του αεροσκάφους οι περισσότερες εταιρείες έχουν προνοήσει να υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα για να αλλάξετε το μωρό σας (αλλαξιέρα, πάνες, μωρομάντηλα).