Πρόσφατα νέα στο χώρο του κάμπινγκ.

“Coccon tree”

Μια ιδιαίτερη σκηνή για κάμπινγκ αποτελεί την τελευταία λέξη της μόδας στον υπαίθριο τουρισμό και πάει τις διακοπές στη φύση σε άλλη διάσταση. Οι σχεδιαστές την ονόμασαν “Coccon tree” ακριβώς επειδή μοιάζει με κουκούλι πεταλούδας. Το κόστος της ανέρχεται στα 6500€ και θα λέγαμε ότι σίγουρα ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλοί οι οποίοι δίνουν ότι έχουν και δεν έχουν για να την αποκτήσουν. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι ότι αιωρείται αφού πρώτα δεθεί με κατάλληλα σχοινιά σε κορμούς δέντρων. Οι ανέσεις δεν λείπουν από την γαλλικής κατασκευής σκηνή. Το αναπαυτικό στρώμα που καλύπτει όλο το πάτωμα, χαρίζει έναν ευχάριστο ύπνο τα βράδια. Τα μικρά της παράθυρα αφήνουν όσο φως χρειάζεται να μπει κάνοντας φωτεινό το χώρο όποτε το επιθυμούμε. Το μειονέκτημά της είναι ότι χρειάζεται τρεις ώρες για να στηθεί με ασφάλεια αντέχοντας όμως ένα βάρος που ξεπερνάει και τον ένα τόνο.

Ένα τρέιλερ για κάμπινγκ διαφορετικό από τα άλλα

Σε δύο λεπτάκια το pop-up Camper είναι έτοιμο για να σε φιλοξενήσει. Φουσκώνει μόνο του και αυτή είναι η διαφορά του από τις υπόλοιπες σκηνές. Οι χώροι του είναι μεγάλοι και εργονομικοί και χωρίς να χρειάζεται υποστηρίγματα και πασσάλους με σχοινιά και αυτό είναι το μεγάλο του πλεονέκτημα. Το κόστος αγοράς ξεπερνάει τις 17.300 ευρώ και αποτελεί μάλλον όνειρο για τους λάτρεις της φύσης.

Ossewa camping car

Ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που στην οροφή του μπορεί να τοποθετηθεί σκηνή τεσσάρων ατόμων έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο της κατασκήνωσης. Το όνομά του θυμίζει τους εξερευνητές της Νοτίου Αφρικής και αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο του κάμπινγκ. Το αυτοκίνητο Ossewa διαθέτει δικό του ψυγείο που τροφοδοτείται από ηλιακή ενέργεια και εξασφαλίζει συνεχόμενη φόρτιση. Στο υπνοδωμάτιο του υπάρχουν δύο διπλά κρεβάτια που στο εσωτερικό τους έχουν στρώματα αφρού και εξασφαλίζουν έναν ευχάριστο ύπνο. Από τον εξοπλισμό του δεν λείπουν οι καρέκλες κάμπινγκ καθώς και μαχαιροπήρουνα, πιάτα και κουζίνα. Μπορεί επίσης προαιρετικά να μεταφέρει ειδικές μπάρες για ποδήλατα και ιστιοσανίδες.