Το κάμπινγκ στην Ελλάδα

Ο συνδυασμός των λέξεων κάμπινγκ και γκλάμουρ γέννησε το glamping. Aκούγεται σαν παράξενη λέξη όμως είναι η τελευταία τάση της μόδας στο χώρο του κάμπινγκ. Η ιδέα αυτή ήρθε στην Ελλάδα το 2008, όταν ο κύριος Δημήτρης Ντόκορος έφερε τα μογγολικής έμπνευσης κυκλικά αντίσκηνα από την Αμερική στην Εύβοια στο Club της Αγίας Άννας.

Οι ανέσεις τους μοιάζουν πάρα πολύ με εκείνες μίας σουίτας ξενοδοχείου καθώς έχουν τζακούζι και ξύλινο δάπεδο. Ακολούθησε το surf camp keros στη Λήμνο, που αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για όσους ασχολούνται με το surfing. Μέσα σε λίγα χρόνια δημιουργήθηκε η πρώτη μονάδα glamping όπου ο επισκέπτης απολαμβάνει όλες τις συγκινήσεις που προσφέρει ο ναυταθλητισμός.

Ο συνιδιοκτήτης του glamping resort κ Κρυστάλλης, δήλωσε ότι η μονάδα είναι πρωτότυπη και οικολογική και προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000. Υπάρχει και πιο οικονομική επιλογή σκηνών, που είναι τρίγωνες και μοιάζουν με ινδιάνικες, για όσους δεν θέλουν να μείνουν σε σκηνή που θυμίζει πεντάστερο ξενοδοχείο. Όπως και να’ χει ο επισκέπτης δεν θα μείνει παραπονεμένος καθώς η ποικιλία σκηνών είναι μεγάλη και καλύπτει όλων των ειδών τις ανάγκες.

Ένα κάμπινγκ 5 αστέρων λειτουργεί από το 2017 στη Σκοτίνα Πιερίας. Η επένδυση κόστισε 30 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει μία έκταση 487 στρεμμάτων. Στην επένδυση αυτή συμμετέχει το δημόσιο και ο ιδιωτικός τομέας. Τα 60 στρέμματα έγιναν με επένδυση του ΟΣΕ. Οι ιδιώτες επενδυτές είναι οι ελληνοαμερικανοί Χρήστος Χιονίδης, Γιώργος Δεληγιαννίδης και Γιώργος Σπυριδόπουλος. Η επένδυση αυτή δεν περιλαμβάνει μόνο το κάμπινγκ.

Σε λίγο διάστημα θα ξεκινήσουν τα έργα που θα περιλαμβάνουν συνεδριακό κέντρο, κέντρο ευεξίας, καθώς επίσης και ένα “πράσινο” ξενοδοχείο. Η τελική φάση του έργου θα λάβει χώρα της σεζόν του 2019. Τέλος θα υπάρξουν δράσεις και προγράμματα βιωματικών εμπειριών καθώς επίσης και φυσιολατρικές εξορμήσεις και πολιτιστικές δράσεις. Τέλος οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα, να γευτούν τα τοπικά κρασιά που αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες.